Christian Horner minden ellene felhozott vádat tagad, miközben a Red Bull főnöke ellen folyik a vizsgálat. Egyes hírek szerint a Red Bull csapatfőnöke szexuálisan zaklatott és üzeneteket küldött a csapat egyik alkalmazottjának.

A De Telegraaf holland lap arról számolt be, hogy Christian Horner nevében eljáró ügyvédek megpróbáltak megegyezni egy alkalmazottal, akinek állítólag szexuális üzeneteket küldött. Horner ellen a Red Bull GmbH – a Red Bull Racing anyavállalata – vizsgálatot indított. A csapat egyik női tagja feljelentést tett Horner viselkedése miatt.

Horner minden ellene felhozott vádat tagadott. Jelen volt a Red Bull RB20 2024-es autójának csütörtöki bemutatásán. A vizsgálat alatt is maradhatott a Red Bull csapatfőnöke és vezérigazgatója. A De Telegraaf azt állítja, hogy Horner állítólag huzamosabb ideig szexuális irányultságú üzeneteket küldött az alkalmazottnak.

Ezeket az üzeneteket elmentették és bizonyítékként bemutatták a külső ügyvédnek, az alkalmazott saját magánügyvédjén keresztül, a vádakat pedig 2023 decemberében jelentették be. A De Telegraaf azt állítja , hogy Horner ügyvédei 650 000 GBP kifizetésével próbálták rendezni az ügyet, miközben a Red Bull GmbH vezető vezetése tisztában volt a helyzettel.

A Red Bull GmbH részvényei 51-49%-ban megoszlanak Chalerm Yoovidhya thai tulajdonos és Mark Mateschitz, a néhai Dietrich Mateschitz fia között, a Red Bull sportági vezetője, Oliver Mintzlaff is tisztában van a vizsgálattal. Horner tagad minden ellene felhozott vádat, és az ellene felhozott vádakkal először az RB20 bemutatásán beszélt:

„Elkerülhetetlenül elterelődött a figyelem, de a csapat nagyon együtt van. Mindenki az előttünk álló szezonra koncentrál, szóval nagyon jól ment, és a támogatás fantasztikus volt. Az ilyen helyzetekben láthatod, hogy hol vannak az erősségeim. A csapat mögöttem áll. Elhangzott néhány állítás, amelyeket teljes mértékben meg kell cáfoljak. A vizsgálat még a háttérben zajlik. Remélhetőleg a közeljövőben lezárul.”- jelentette ki Christian Horner.

A Ford 2026-ban a Red Bull műszaki motorpartnere lesz, a Ford Performance Motorsport globális vezetője, Mark Rushbrook pedig megerősítette, hogy figyelemmel kíséri a helyzetet.

„Családi vállalatként, és egy olyan vállalatként, amely nagyon magas viselkedési és integritási normákat követ el, ugyanezt várjuk el partnereinktől is. Úgy tűnik számunkra, és amit mondtak nekünk, hogy a Red Bull nagyon komolyan veszi a helyzetet. És természetesen aggódnak a márkájuk miatt is. Ezért független vizsgálatot indítottak, és amíg nem látjuk, mi derül ki, addig korai lenne bármit is mondani.”- magyarázta Mark Rushbrook, az AP Sportsnak Daytonában a hétvégi NASCAR-szezonnyitó Daytona 500 előtt.