Sergio Perez tavaly két futamot nyert. A szezon közepétől sokat küszködött és sorra elmaradt Max Verstappen eredményétől. Ha idén sem teljesít az elvártak szerint, akkor minden bizonnyal nem hosszabbítják meg a szerződését.

Sergio Perez kijelentette, hogy az ő még pár évig a Red Bull-nál szeretne versenyezni. A mexikói szerződése a Milton Keynes-i alakulattal a jelenlegi szezon végén lejár. Kérdések merültek fel jövőjét illetően. Pérez tavaly a Red Bull RB19-es volánja mögött küzdött, miközben csapattársa, Max Verstappen rendkívül domináns évnek örvendhetett. 22 versenyből 19-et megnyert és harmadszor is bajnok lett. Perez jövője még nagy kérdőjel. Mindkét fél visszautasította azokat a pletykákat, amelyek szerint a partnerség a 2024-es szezon kezdete előtt megszülethet. Perez most arra összpontosít, hogy a következő szezonban is megőrizze helyét a Red Bull-nál.

„Azt hiszem, egy nagyszerű csapathoz tartozom. Egyelőre teljes mértékben az év elejére koncentrálok, és ideális esetben még évekig maradnék a Red Bull csapatnál. A szezon kezdete nagyon mozgalmas lesz. Szóval csak az első néhány versenyre szeretnék koncentrálni. Ez a fő célom. Nem állítok be semmilyen időpontot. Egyelőre csak az első öt versenyre koncentrálok, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle, mert ez sok energiát fog kivenni belőlem, csak nem akarok semmilyen zavaró tényezőt.”- jelentette ki Sergio Perez.