Lewis Hamilton mindenkit meglepett azzal, hogy 2025-ben a Ferrari versenyzője lesz. Max Verstappen szerint ez jó dolog. A holland pilóta is reagált a sokkoló hírre.

Lewis Hamilton utolsó évét tölti a Mercedesnél. Jövőre már a Ferrari versenyzője lesz. Új kihívásokat keres. Egy újabb fejezet nyílik a brit életében, miután hat világbajnoki címet nyert a Mercedesszel. Max Verstappen és Lewis Hamilton kiélezett csatát vívtak a bajnoki címért. Arra a kérdésre, hogy mit szól a brit döntéséhez, Verstappen így válaszolt:

„A karrierje vége felé sokan a Ferrarinál szeretnének versenyezni. Különösen olyan pilóta, mint Lewis, aki annyi mindent elért. Ha ez volt az álma és célja, akkor nagyszerű. Nem ismerjük a megbeszéléseket, amelyeket a Mercedesnél [vagy] a Ferrarinál folytattak, hogy mit ígértek, mit gondolnak arról, hogy mi várható. Így nem tudjuk, hogy miért hozta meg ezt a döntést. Ha elégedett ezzel a lépéssel, akkor mennie kell. Szerintem klassz lesz. Bízom benne, hogy ez sikerrel jár, de ezt még nem tudhatjuk.”- árulta el Max Verstappen.

Verstappen jelenleg egy siker időszakot él át a Eed Bull-al. Zsinórban három címet nyert a Milton Keynes-i alakulattal. Annak ellenére, hogy a Ferrari vonzza a Forma-1 pilótáit, Verstappen elismerte, hogy nem gondolkodik azon, hogy Hamilton nyomdokaiba lép.

„Nem akarok tiszteletlennek vagy bármi másnak tűnni, nagyon tisztelem a Ferrari márkát, de nagyon boldog vagyok, ahol jelenleg vagyok. Kényelmesen érzem magam abban a környezetben, amelyben vagyok, ezért számomra ez nem olyan, amin változtatni szeretnék. z én életemben is, amit eddig megtapasztaltam, soha nem mondhatom, hogy soha. Soha nem fordult meg a fejemben és az F1-en kívül mást is akarok csinálni.”- zárta Max Verstappen.