Az RB már most is nagy feltűnést okozott. Tavaly még AlphaTauri-ként ismerhettük a csapatot. Idén szorosabbra fűzték kapcsolatukat a Red Bull-al. Vajon, ha győznének, az rossz lenne az F1-nek?

Nem titok, hogy a Red Bull 2024 előtt szorosabbra fűzte kapcsolatát testvércsapatával. Korábban Toro Rossoként, legutóbb pedig AlphaTauriként ismerhettük őket. Többen panaszkodtak amiatt, hogy ez a kapcsolat nem tesz jót a sportnak. A testvércsapat rebrand részeként megerősítették technikai szövetségüket a Red Bull-lal, és immár a szabályok keretin belül a lehető legtöbb alkatrészt a Red Bull-tól kapják.

Tekintettel arra, hogy a faenzai csapat több alkatrészt közvetlenül a Red Bulltól fog használni, idén erősebbnek kell lenniük. A tavalyi szezonban az RB a konstruktorok bajnokságának hátsó traktusában zárt. Az RB nagy reményeket fűz a következő szezonhoz. Daniel Ricciardo idén már pódiumra szeretne állni. A kevesebb, mint egy évvel ezelőtti tabella aljáról a dobogós helyekért való hirtelen harcba ugrás megdöbbentő lenne, ha ez megtörténne, de vajon jogos előrelépés lenne?

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója már kifejezte elégedetlenségét amiatt, hogy a Red Bull két csapatot birtokol, és cselekvésre szólította fel az FIA-t. „Láttuk a pályán, van néhány együttműködés. A konstruktor meghatározása az, aki saját szellemi tulajdonát fejleszti. Úgy gondolom, hogy a sport egyenrangú játékterekre költözött. A szurkolók nem azt várják el, hogy két csapat AB-kapcsolatai és közös tulajdonai egyenlő feltételek mellett legyenek. Az FIA-nak tényleg tennie kell valamit ez ellen.”- jelentette ki Zak Brown.