Nico Rosberg nem tervezi azonnali visszatérését az F1-be, annak ellenére, hogy 2025-re már elérhető egy ülés a Mercedesnél. Úgy tűnik, hogy a német pilóta nem szeretne visszatérni.

Az ex-F1-es pilóta világbajnoki címének megszerzése után néhány nappal vonult vissza az F1-től, miután mindent beleadott és legyőzte Lewis Hamilton-t. 2016-ban bajnok lett és vissza is vonult. Nico Rosberg kizártnak tartja, hogy visszatér az F1-ben. Úgy tűnik, hogy nem szeretné átvenni Lewis Hamilton helyét.

Mivel Hamilton az idei év végén váratlanul elhagyja a Mercedest, hogy a Ferrarihoz csatlakozik. Rosberg egyike annak a sok versenyzőnek, akinek a nevét a Mercedesszel hozták össze. Azt fontolgatták, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerződtet-e egy pilótát rövid távon George Russell mellé, hogy Andrea Kimi Antonelli-t ne kelljen túl gyorsan a mélypontra dobni.Úgy tűnik, hogy a Mercedesnek van egy igazi sztárja az akadémiájában, de Wolff hangsúlyozta, hogy nem akarja elsietni a 17 éves pilóta szerződtetését.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel , a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és Rosberg is mind Hamilton ülésével hozták összefüggésbe. Bár utóbbi határozottan elzárkózott attól, hogy nemcsak leváltsa a britet. Egyáltalán nem szeretne visszatérni az F1-be. Rosberg a következőket mondta:

„”Ennek vége, nem tervezem a visszatérést. Én sem tudnám csak úgy megtenni. Egy teljes éven át intenzíven kell készülnöm, már csak azért is, hogy az agyamban lévő szinapszisokat (neuronösszekötőket) edzhessem. Egy versenyzőnek szupergyorsan kell reagálnia a végsebességnél, és precíznek kell lennie. Ezt a hosszú szünet után elvesztettem. Az izmok is nagy terhelésnek vannak kitéve.”- árulta el Nico Rosberg.