Christian Horner ellen még mindig vizsgálat folyik. Az F1 még nem avatkozott bele, de vasárnap egy közleményben tudatták, mi a véleményük az ügyről.

Az F1 közleményt adott ki vasárnap este, amelyben elismerik, hogy „figyelembe vették” a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ellen folyó vizsgálatot. Horner ellen jelenleg vizsgálat folyik, miután a csapat egyik tagja feljelentést tett ellene. A hírek szerint a panasz helytelen viselkedés volt. A Red Bull főnökét a Red Bull GmbH – a Red Bull Racing anyavállalata – vizsgálat alá helyezte, de továbbra is ő irányítja az F1-es felszerelést, és jelen volt 2024-es autójuk közelmúltbeli bemutatásakor is.

Minden vádat tagadott, és hangsúlyozta, hogy a folyamatban lévő vizsgálat nem befolyásolta a csapat felkészülését a következő szezonra. Az F1 abban reménykedik, hogy a vizsgálat a lehető leghamarabb lezárul. Az F1 semmilyen megjegyzést nem szeretne tenni az ügyben. A közleményben a következő állt:

„Jegyeztük, hogy a Red Bull független vizsgálatot kezdeményezett a Red Bull Racingnél felmerülő belső vádak miatt. Reméljük, hogy az ügy a lehető leghamarabb tisztázásra kerül, egy tisztességes és alapos eljárást követően. Az ügyet nem szeretnénk még kommentálni.”- állt az F1 közleményében.