Carlos Sainz utolsó évét töltheti a Ferrarival. 2025-ben már Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc csapattársa. A spanyol csak remélni tudja, hogy nem esz az év lesz az utolsó esélye a bajnoki címre vagy a győzelemre.

A spanyolnak jelenleg nincs még szerződése 2025-re. Sainz az egyik olyan pilóta, aki a legkeresettebb a pilótapiacon. A dolgok jelenlegi állása szerint két hely áll rendelkezésre. a Red Bullnak és a Mercedesnek jelenleg csak egy versenyzője van, aki rendelkezik 2025-ös szezonra szerződéssel. A Mercedesnél csak George Russell-nek van szerződése. Max Verstappen szerződése a Red Bullnál csak 2028 végén jár le.

Sainzot kapcsolatba hozták a Silver Arrows-szal. Esélye lehet arra is, hogy visszatérjen a Red Bull-hoz. Sainz vitathatatlanul virágkorát éli, így olyan valaki lesz, aki kétségtelenül számos lehetőséget kaphat. Az Audi 2026-ban csatlakozik az F1-hez. A német gyártó nem valószínű, hogy azonnali esélyes lesz a címre. A jelenlegi Stake F1-es csapat sem lehet a legcsábítóbb. Természetesen az Aston Martinnak is lesz szabad helye jövőre, ha Fernando Alonso távozik; a kétszeres világbajnok azonban korábban kifejezte szándékát. Alonso úgy tűnik maradna az Aston Martin pilótája.

„Remélem, nem ez az utolsó esélyem a győzelemre vagy a címre. Mivel 2025-re nagyon sok lehetőség nyílik a piacon, gondoskodni fogok arról, hogy az ilyen szempontból legérdekesebbeket találjam meg. Annyira fontos ez az év számomra, mert még mindig pirosban versenyezhetek. Továbbra is az a célom, hogy bajnok legyek a Ferrarival, és van még egy esélyem. Ha nem, akkor remélhetőleg lesznek más lehetőségek és más esélyek a jövőben. Úgy érzem, készen állok mindenre. Jobban felkészültem erre a szezonra, mint valaha. Csak szeretném elkezdeni, és 2024-re koncentrálni.”- árulta el Carlos Sainz.