Fernando Alonso csalódottságát fejezte ki a jelenlegi szezon előtti tesztformátum miatt. A versenyzők csak másfél napot tesztelhetnek azelőtt, hogy átadnák a helyet csapattársuknak.

Fernando Alonso „tisztességtelennek” minősítette a jelenlegi előszezoni tesztformátumot. A tesztnapokat erősen korlátozzák. A csapatok összesen három napot tesztelhetnek Bahreinben. A szezon előtti tesztek szerdán kezdődnek és péntek délután érnek véget, és minden pilóta nagyjából másfél napos tesztet kap.

Míg a teszt háromnapos, minden csapat csak egy autóval gurulhat pályára. Alonso nem érti ennek az okát akkor, amikor az F1 igyekszik szórakoztatóbbá tenni a rajongók számára. A kétszeres világbajnok úgy véli, a jelenlegi tesztnapokat jobb lenne háromról, négyre növelni. Így minden pilóta két napot kapna, mielőtt nekivágna a 24 versenyből álló szezonnak. Szerinte az is jó lenne, ha a négy nap alatt mindkét versenyző a pályán lehetne.

„Eléggé korlátozottak a lehetőségeink a szezon előtti teszten. most elmondhatom, egész télen ezen gondolkodtam, mennyire igazságtalan, hogy másfél napunk van egy hosszú szezonra való felkészülésre. Jó dolog, amit az F1-el csinálnak. Közelebb viszik a rajongókhoz. Sorolhatnám, de nem értem, hogy tesztnapot miért nem növelik háromról négy napra. Mindkét pilótának lehetne két-két nap lehetősége. Ha háromra mész, ami nem páros, ami páratlan szám, akkor azt nem tudod igazságosan elosztani a pilóták között. Ez tiszteletlenség. Azt sem értem, hogy miért nem tesztelhetünk két autóval.”- árulta el Fernando Alonso.