Ezen a héten, február 21. és 23. között Bahreinben rendezik a 2024-es Forma-1 előszezoni tesztjét. Kíváncsi vagy, hogy mikor gurulnak pályára a csapatok?

Véget ért a Forma-1 hosszú téli szünete, ami azt jelenti, hogy február 21-től, szerdától minden csapat egyszerre visszatér a pályára. A szezon előtt minden csapatnak három napja lesz arra, hogy tesztelhessen, amire Bahreinben kerül sor. Ez azt jelenti, hogy helyi idő szerint minden nap hét órakor indul a teszt. 11:00 és 12:00 óra között van idő ebédre és esetleg sofőrcserére, ezt követően 12:00-kor folytatódhat a teszt, ami 16:00 óráig tart.

A teszten mind a tíz csapat egy-egy autóval vehet részt, ami azt jelenti, hogy igazságos felosztás mellett másfél nap jut majd minden versenyzőnek. A gyakorlást a Forma–1 hivatalos szolgáltatása, az F1 TV és a brit Sky Sports csatorna közösen fogja élőben közvetíteni.Annyit már tudni lehet, hogy a Red Bull-nál Max Verstappen lesz az első, aki autóba ülhet. Másfél napot tesztelhet, majd helyét Sergio Perez veszi majd át.