Az RB pilóta elismerte, hogy tárgyalásokat folytatott a Ferrarival. Majdnem csatlakozott az olasz csapathoz és ezzel Chalres Leclerc csapattársa lehetett volna.

Lewis Hamilton megdöbbentette a pilóták piacát, amikor a Mercedes bejelentette, hogy a 2024-es szezon végén elhagyja a csapatot, és a Ferrarihoz csatlakozik. Ricciardót korábban a Ferrarival hozták összefüggésbe. 2021-ben Charles Leclerc csapattársa lehetett volna, miután Sebastian Vettel bejelentette, hogy elhagyja a csapatot és az Aston Martinhoz költözik. Daniel Ricciardo elárulta, hogy tárgyalt a Ferrarival. Az ausztrál végül a McLarennél kötött ki, de versenyben volt a Ferrari üléséért. Végül Carlos Sainz lett az, akit szerződtettek.

„Voltak beszélgetések, de soha nem volt olyan, hogy „Itt a szerződés, aláírod?” Soha nem jutott el addig a pontig. Tehát soha nem voltak olyan komolyak a tárgyalások. Természetesen részt vettem néhány beszélgetésben, de azt mondanám, hogy eljutott az első szintre, de soha nem jutott el a másodikra ​​vagy a harmadikra. Mindig volt valami, amit figyelembe kellett vennem. Tekintélyes csapat, de ugyanolyan csapat, mint a többiek. Igyekszem nem túl nagy súlyt helyezni a vele járó egyéb dolgokra.”- árulta el Daniel Ricciardo.