Az F1 felébred álmából. A száguldó cirkusz szerdán már tesztelhet Bahreinben. Milyen lesz az időjárás a három nap alatt? Eső nem várható. Az egyszer biztos.

Hamarosan kezdődik a 2024-es F1-es szezon. Az első futam előtt még három napot tesztelhetnek a csapatok. A tesztelésre február 21. és 23. között kerül sor a Bahreinben, mely a nyitó futamnak is otthont ad. A régióban uralkodó stabil időjárás miatt azonban nem várható eső.

Bahreinben sivatagi éghajlat uralkodik, és a nyári hónapokban a hőmérséklet elérheti a 40 fokot is. Ez az egyik fő oka annak, hogy a szezonnyitó futamnak Bahrein adhat otthont. A WeerOnline.nl előrejelzése szerint a hőmérséklet meg sem közelíti az év során rögzített maximumot.

A három nap alatt 22-23 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Az enyhébb hőmérséklet ellenére erős, 8-as UV-index várható. Ilyen UV mellett 10 perc alatt le lehet égni. Többnyire napos idő lesz, kevés felhő vonul át a bahreini pálya felett. A tenger felől érkező szél kicsit hűti a levegőt. Az edzések nappal kezdődnek, de mire leintik a tesztet már esti fényekbe borul a bahreini versenypálya.