Az F1 mezönye birtokba vette a bahreini pályát. Megkezdődött a három napos teszt. Az F1Hírek igyekezett élőben követni az eseményeket.

Magyar idő szerint reggel 8 órakor vette kezdetét a Forma-1 2024-es szezonja a bahreini tesztekkel – összesen 3 tesztnap áll a csapatok és a pilóták rendelkezésére, szerdától péntekig, 8 és 17 óra között zajlik a teszt.

A pályán köröző autók többségén nem meglepő módon ott volt az aero rake, Magnussennek viszont azért kellett visszajönnie a bokszba, mert túlságosan vibrált a rake a kocsiján. Az első percekben Bottas állt az élre a C3-as gumikkal.

Max Verstappen fejezte be a leggyorsabban a 2024-es szezon előtti tesztek első napjának délelőtti edzését, több mint fél másodperccel gyorsabban, mint Charles Leclerc.

Verstappen napját az RB20-ban a legkeményebb Pirelli abroncsokon kezdte. 63 kört tett meg, és 0,699 másodperccel volt gyorsabb Leclercnél. A harmadik helyen Fernando Alonso végzett.

A teszt alatt Albonnak voltak gondjai. A jobb első féke füstölt egy kicsit, ami miatt vissza is jött a bokszba a brit-thai, de pár perccel később újra kint volt a pályán. Albon autója az egyes kanyarnál is megadta magát. Később kiderült, hogy az üzemanyagellátással akadtak gondjai.
Csak a sárga zászló került elő. Magnussen-nek is gondjai akadtak. Az üzemanyagellátó redszerével akadtak gondjai.

Russell kénytelen volt a boxban tölteni az időt a Mercedessel, mivel sok időt vesztetek a beállítások keresésével. Délután folytatódott a teszt. A Ferrarinál Carlos Sainz váltotta Leclerc-t. A spanyol pilóta magyar idő szerint 14 órakor az élen állt.

80 perc telt el a tesztből. Verstappen állt az élen. A holland pilóta 80 körnél járt. Két óra volt még a szerdai tesztből. Lando Norris állt az élen. Őt Verstappen és Sainz követte. Nem kellett sokat várni. Verstappen egy újabb gyors kört rakott össze és 0,822 másodperccel ment jobb kört, mint Norris. A holland ismét az élre állt.

Villant egyet az RB és Ricciardo, az ausztrál az ötödik helyre ugrott, egy másodpercen belül Norrishoz képest, bár hozzá kell tenni, hogy sokkal jobbak voltak a körülmények, mint délelőtt. Sargeant is hibázott. Az amerikai pilóta megforgatta a Williamst, de a falat nem találta el. Stroll közben feljött a 8. helyre. 1,4 mp-vel volt lassabb Verstappen-nél. Minden jel arra utalt, hogy a holland zárja az élen a szerdai tesztnapot.

Az utolsó 27 percben is Verstappen állt az élen. Norris, Sainz Ricciardo és Stroll követte a hollandot. Russell és Verstappen úgy tűnik elfelejtették, hogy ez csak egy teszt. A két pilóta kicsit kakaskodott egymással. A brit pilóta az utolsó percekben hibázott. A nyolcas kanyarnál lement a pályáról. Russell szerdán 114 kört tett meg. Verstappen ezzel szemben 142 kört teljesített és az élen zárta az első tesztnapot.