Hamarosan véget ér a holtszezon és Bahreinben pályára gurulnak a versenygépek. Három nap áll minden csapat rendelkezésére. Majd egy héttel később indul a 2024-es szezon.

Több ezer munkaórát öltek a csapatok a 2024-es autók létrehozásába. Igaz, a csapatok bemutatták az autókat, de a bahreini teszt alatt kezdenek szivárogni a képek az új versenygépekről. Még mindig van néhány érdekes történet, amire figyelni kell. A Red Bull még mindig előrébb jár?

2023-ban már a tesztek első reggelén nyilvánvalóvá vált, hogy a Red Bull RB19-et kell legyőzni. Max Verstappen lesz az, akit le kell győzni. Tavaly 19 futamot nyert és senki sem tudta megállítani. Rendkívül ritka, hogy egy csapat két egymást követő szezonban ekkora előnyt élvezzen a mezőnyhöz képest.

A Red Bull korábbi koncepciójával ellentétben az idei versenygépén szembetűnő radikális változtatásokat hajtott végre. vajon ez egy újabb Adrian Newey mesterlövés lesz-e, vagy olyan katasztrófa, amely kiegyenlíti az erőviszonyokat? A Mercedes, a Ferrari, a Mclaren vagy az Aston Martin-nak is esélye lehet?

Sergio Perez arról is beszélt a startszezonban, hogy az autó a szimulátoron 2023-hoz képest jobbnak érzi magát a lassú kanyarokban. Ez jó dolog a mexikói számára, és hozzá fog járulni ahhoz, hogy közelebb kerüljön Verstappenhez. A Mercedesnek és a Ferrarinak végre sikerült? A Red Bull már létrehozott egy gyors autót. A Mercedes és a Ferrari tavaly még kereste a teljesítményt. Szinte az összes csapat a tavalyi Red Bull-t másolta le.

Milyen gyors az RB? A McLaren, mind az Aston Martin abban reménykedik, hogy továbbra is fejlődnek, és folytathatják 2023-as formájukat. Egyikük sem szeretné, ha az RB (tavalyi AlphaTauri) felnőne a feladathoz. Az RB a Red Bull-tól annyi alkatrészt vesz, amennyit a szabályok megengednek. Ezek alapján idén sokkal jobban kellene teljesíteniük. Ettől fél Zak Brown is. De milyen gyors az új autó, amelyet Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda vezet majd? Ha a középmezőnyben lesznek, akkor nem lesz gond. Ha a Mclaren-nektől gyorsabb lesz, mondjuk az időmérőkön, akkor Zak Brown hangját sokszor hallani fogjuk.