A Red Bull csapatfőnöke továbbra is tagad minden ellene felhozott vádat. Még mindig nem tudni, hogy mi lesz Christian Horner sorsa. A vizsgálat még mindig zajlik.

Helmut Marko megvédte a Red Bull GmbH-t. Christian Horner elleni vádak kivizsgálása még mindig a háttérben zajlik. Február elején az anyavállalat, a Red Bull GmbH belső vizsgálatot indított a Red Bull Racing csapatfőnöke és vezérigazgatója ellen. A vád nem megfelelő viselkedés volt.

Nem függesztették fel tisztségéből, és jelen volt az új RB20-as gép bemutatásakor, ahol először nyilvánosan tagadta a vádakat. Hornert egy londoni ügyvédi szakértő meghallgatta a vádakkal kapcsolatban. A Red Bull GmbH pedig jelentés benyújtására vár, mielőtt végleges döntést hozna Horner jövőjével kapcsolatban. Néhányan a nyomozás gyors megoldását kérték az új szezon előestéjén. Helmut Marko Motorsport tanácsadója támogatta a vizsgálat eddigi lebonyolítását.

„Mint tudod, ez egy belső vizsgálat. Minél hamarabb születik meg az eredmény, annál jobb, mert a vizsgálat hosszú időtartama miatt természetesen pletykák és egyéb történetek is születnek. Úgy gondolom, hogy a Red Bull nagyon jól reagált ebben az ügyben. A vizsgálat hosszú időtartama nem az ő hibájuk. Törekednek a tisztességes kivizsgálásra, majd ennek megfelelően reagálnak.”- árulta el Helmut Marko.