Max Verstappen kényelmes előnnyel nyerte a teszt első napját. Vajon a Red Bull előnye már most megmutatkozik vagy a többiek még altattak?

Ha az első nap eredményét megnézzük, akkor úgy tűnik, hogy Max Verstappen és a Red Bull ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. A holland pilóta több mint egy másodperccel volt gyorsabb, mint Lando Norris vagy a harmadik helyen végző Carlos Sainz. Sokan arra számítottak, hogy a Red Bull az újratervezett oldaltartója nem fog annyira beválni.

Az RB20 minden akadályt vett és sima tesztnapot teljesített. Verstappen gondok nélkül 143 kört teljesített. A Red Bull pilótája 143 kört tett meg. Verstappen elárulta, hogy mindent kipróbáltak szerdán, amit csak szeretek volna. A leggyorsabb köre 1:31,344 volt, ami 1,626 másodperccel elmaradt a 2023-ban futott leggyorsabb körtől.

Verstappen a délutáni órákban hosszú etapokat teljesített. A holland a kemény abroncsokat használta. olyamatosan az 1:35,6 mp-en belül maradt. A lágy gumival javított idején. Norris a lágy gumikon csak 1:36-os időket autózott. Sainz a közepes gumikkal 1:37-es időkre volt képes. Természetesen az üzemanyagszint eltérő lehet.