Csütörtökön folytatódott a teszt Bahreinben. Magyar idő szerint reggel nyolc órakor indult a nap.

Tíz percet csúszott a teszt időpontja, mivel az első percekben biztonsági autós tesztet végeztek. Az első percekben 8 autó hajtott a pályára. Perez, majd Hamilton állt az élre. Leclerc is bejelentkezett, majd az élre ugrott. A monacói egy körrel később tovább faragott az idejéből. Perez napja nem indult problémamentesen: tűz ütött ki a jobb első fékjénél. Autóján dolgoznak, közben a mexikói pilóta Hornerrel beszélget.

Ma kicsit hűvösebb az idő Bahreinben, a pálya hőmérséklete 31,5 Celsius-fok, a levegő hőmérséklete 22,3 fok, míg a szélerő 3,7 km/óra. Közben Sargeant hibázott. Szélesen vette be a 11-es kanyart. Perez a pályára hajtott, de a kör végén a bokszba hajtott.

Leclerc javít tovább az idején: 1:31.750 a C3-as keverékkel – a pálya mellett Jolyon Palmer azt mondja a Ferrariról, hogy kicsit alulkormányozott az autó, de stabil. Helmut Marko azt nyilatkozta, hogy van oka mosolyogni a Red Bullnak, már azon gondolkozhatnak, hogyan fejlesszék tovább a kocsit. Az osztrák úgy gondolja, a Ferrarinak több problémája van, a McLaren pedig idegesnek tűnik.

Közben Gasly csúszott le kicsit a pályáról, alulkormányozottnak tűnt az Alpine. Érdekesség: 1:31.344 volt Max Verstappen tegnapi legjobb ideje. Leclerc egyelőre bő 5 tizeddel elmarad ettől az eredménytől. Egy órával a teszt kezdete után Hamilton és Perez nem kapkodott. Előbbi bő 5, míg utóbbi bő 8 másodperces hátránnyal állt. Perez küszködött. Továbbra is 8 másodperce volt a hátránya, de a C1-es keveréken volt, de láthatóan megtankolták a Red Bullt.

299 km/h-val repesztett Hamilton a hosszú egyenesekben, továbbra is versenyszimuláción volt a brit. Sok volt az apró hiba, vélhetően ez a megtankolt autóknak és a keményebb keveréknek volt köszönhető. Két és fél óra után előkerült a piros zászló is.

A kerékvetőket vizsgálták. Ez okozhatta a törmelékek leszakadását. Valószínűleg Hamilton túl szélesre vette az egyik kanyart, a kerékvetők pedig megsérthették az autóját. A pálya állapota miatt nem indították újra a tesztet. A délelőtti teszt igy véget ért. A délelőtti program rövidsége miatt a Red Bull úgy döntött, hogy délutánra is Perez marad az autóban, és majd a holnapi napot osztják fel Verstappennel. A csütörtök délelőttöt Leclerc nyerte.

Csütörtökön 12:00 órakor folytatódott a tesztelés Bahreinben. A Ferraritól megtudtuk, hogy délelőtt megsérült az autójuk padlólemeze, amit cserélni kellett. Leclerc a pályára hajtott. A Ferrari 294 km/h-t ért el a hosszú egyenes végén.Perez is a pályára hajtott. Leclerc 314 km/h-val ment a hosszú egyenesben, Perez szélárnyékában. Hamilton és Sargeant is kint, előbbinek nagy szüksége volt arra, hogy minél több időt töltsön a pályán. Az Alpine-nál Ocon váltotta Gasly-t. A francia pilóta is a pályára hajtott. Közben Hamilton ment egy 1:33.554-es kört, de a gyorskörön hibázott.

Carlos Sainz osztotta meg a gondolatait a Ferrariról. Azt mondja, hogy nagyon pozitívak az érzései az új konstrukcióval kapcsolatban. Ez egy könnyebben vezethető autó, viszont a Red Bull erejéről egyelőre sejtése sincs.Sainz inkább a versenyszimulációra koncentrál, hiszen tavaly csak egyszer sikerült nyerniük pole-ból, így a versenyen kell javulniuk. 53 körrel Leclerc volt eddig a legaktívabb, az időeredménye alapján pedig a leggyorsabb is. Sargeant ismét hibázott. Többször kiszélesítette a pályát.

Úgy látszik, hogy a mezőny java része Sainz álláspontján van, hiszen inkább versenyszimulációkat teljesítettek a csapatok. Közben Egy kis verseny alakult ki Bottas és Perez között a pályán. A finn megpróbálta követni a mexikóit. Hamiltonm javított és a második helyre ugrott. Perez már 60 kört teljesített. Negyed kettő felé Leclerc átadta Sainznak a volánt és a spanyol már meg is kezdte első köreit ma.

Magnussen több mint egy óra alatt megtett majdnem annyi kört, mint Hülkenberg egész délelőtt. Közben Perez már a 70. körnél járt. Hamilton elveszi a gyorskörén, miután a negyedik kanyarban túlkormányzottá válik a Mercedes. 14:00 órakor nem javított senki az idején. Valószínűleg hosszabb etapok következtek. Közben Perez autója lelassult. A mexikói pilóta 30 km/h-val a bokszba gurult. Nem megy olyan simán a második nap. Perez nem sokkal később a pályára hajtott, de a Red Bull motorja érdekes hangot adott. Dadogott a motor. Fél három körül úgy tűnt, hogy Perez autója megjavult. A mexikói a negyedik helyre ugrott. Sainz tovább javított az idején! Nem is kicsit, 1:30 alá is benéz, 1:29.921 már a legjobbja a C4-eken. A pilóták sorra gyűjtötték a kilométereket. Hosszabb etapok következtek. Perez már 98 kört teljesített. Sainz harminc perc szünet után újra a pályára hajtott. Valószínűleg a Ferrarit is megtankolták. Legalábbis a szektoridők erre utaltak.

Az utolsó percek következtek. Úgy tűnik, hogy a csütörtöki nap a Ferrarié volt. Délelőtt Leclerc, délután Sainz volt a leggyorsabb. A második helyen Perez állt. Öt Hamilton, Norris és Ricciado követte. A teszt pénteken folytatódik.