A Mercedes idén szeretne erősebben teljesíteni. George Russell szerdai teljesítménye nem ezt tükrözte, de a brit úgy érezte, hogy az autó jobb, mint a tavalyi.

George Russell elégedett volt a W15-ös autóval az első tesztnap után. Azt állította, hogy ez „jó alapot” jelent az előttünk álló évre.
Russell 121 kört tett meg. Egyike volt azoknak, akik egy teljes napot teljesítettek Bahreinben. A Mercedes abban a reményben kezdi el a 2024-es évet, hogy jobban teljesíthet, mint 2022-ben és 2023-ban, amikor nem tudtak a győzelemért harcolni. Russell csütörtökön nem ül autóba. Helyette a hétszeres bajnok, Lewis Hamilton tesztelhet. Russell a következőket mondta:

„Nagyszerű volt elsőként vezetni a W15-öst. Úgy éreztem, hogy jó alapunk van. Sok kört teljesítettünk. Rengeteg adatot gyűjtöttünk. Meglehetősen jó helyen zártuk a napot, és innen építkezhetünk a következő két napra. Több adatot kell gyűjtenünk. Maximalizálni kell a két tesztnapot. Összességében a W15-öt kellemesebb vezetni, mint a tavalyi autót. Tudjuk, hogy ez nem az érzésen, hanem a sebességen múlik. Ennek ellenére az első nap a tanulásról szólt. Magunkra koncentrálunk. Nem pedig a teljesítmény hajszolására. Azt, hogy hol tartunk, csak egy héttel később tudjuk majd meg. Az első tesztnap pozitív volt. Várom a pénteket, hogy újra autóba ülhessek.”- árulta el George Russell.