A spanyol pilóta a 2024-es szezon végén távozik a Ferraritól, miután helyére Lewis Hamilton-t szerződtették. Sainz még nem tudni hol folytatja, de állítása szerint nem fog kapkodni a döntéssel.

Carlos Sainz kitart amellett, hogy nem fog kapkodni a jövőjével kapcsolatos döntéssel. A megfelelő projektet akarja kiválasztani. A kétszeres futamgyőztes arra számított, hogy a Ferrari meghosszabbítja a szerződését. Ehelyett új helyet kell keresnie, mivel a Ferrari a Lewis Hamilton-t szerződtette. Sainz korábban arról beszélt, hogy „nincs mit bizonyítania”. Minden bizonnyal az Audi versenyzője lesz. A spanyol azonban szeretne először a szezon előtti tesztelésre, majd a zsúfolt 24 versenynaptárra koncentrálni, mielőtt a jövőjére gondolna.

„”Úgy gondolom, hogy a lejáró szerződésű versenyzők mindegyike megvizsgálja az összes lehetőséget, beszél az összes csapattal, és megnézi, hogyan fejlődnek más struktúrák és csapatok, és hol tartanak. Jelenleg a téli tesztre koncentrálok. mivel csak három napunk van a tesztelésből, szóval arra kell figyelnem, hogy hol találhatok még több időt. 24 verseny vár ránk, de az biztos, hogy az utolsó pár futam érzelmes lesz. Különösen azért, mert egy nagyszerű emberekkel dolgozhatok együtt. Sok olyan emberrel találkoztam a Ferrarinál, akik miatt itt otthon érzem magam. Az év vége felé elhagyjuk ezt az érzelmes részt, és megpróbáljuk a lehető legjobb munkát végezni a csapattal. Tudom, hogy Fred és a cég teljes mértékben támogatni fognak. Ha idén bajnoki címért küzdhetünk, akkor azon leszünk, hogy szép legyen a befejezés. Remélhetőleg még sok év áll előttem a karrieremben, szóval lássuk, merre visz a jövő. 2025-re nincs szerződésem. Fogalmam sincs, hol fogok versenyezni, ezért időt kell szánnom a döntésre. Minden lehetőség rendelkezésre áll, és megpróbálom kiválasztani a számomra legmegfelelőbbet. Nem csak 2025-re. Ki kell választanom a legjobb lehetőséget a következő három-négy évre. Győzni szeretnék az F1-ben.”- árulta el Carlos Sainz.