A Ferrari nem mutatott túl sokat a tempójából a szerdai tesztnapon. Sainz és Leclerc nem teljesítettek rosszul, de nehéz lenne megmondani, hogy hol tartanak.

Az olasz csapat szerint a bahreini szezon előtti tesztek nyitónapját követően még túl korai lenne bármilyen következtetést is levonni. Carlos Sainz a nap harmadik leggyorsabb köridejét érte el, miután délután átvette a vezetési feladatokat csapattársától, Charles Leclerctől.

A tempót azonban a Red Bull és Max Verstappen diktálta. Sainz leggyorsabb köre jóval több mint egy másodperccel maradt el a háromszoros világbajnoktól. A spanyol pilóta 69 kört teljesített. Továbbra is óvatosan nyilatkozott. A csapat jelenlegi formájáról többet megtudhattunk Sainz-tól.

„Pozitív volt az első tesztnap itt, Bahreinben. 373 km-t tettek meg. Probléma nélkül végigcsináltuk az egész programot, és összegyűjtöttünk néhány hasznos adatot. Így a mérnökökkel jobban megértjük az SF-24-et. Mint a szezon előtti teszteknél lenni szokott, még túl korai következtetéseket levonni. Továbbra is maximalizáljuk a következő két napos futamot, hogy felkészüljünk a jövő heti szezonkezdésre, de jó érzés volt végre a volán mögé ülni.”- árulta el Carlos Sainz.