Charles Leclerc csütörtökön reggel ülhetett be a Ferrariba és folytatódhatott a tesztelés. A délelőtti program hamar véget ért. Egy elszabadult csatornafedél okozott némi problémát.

A délelőtt tesztelést hamarabb intették el. Egy csatornafedél elszabadult. A pálya tartozéka ismét találkozott a Ferrari padlólemezével. A Ferrarinak ez volt a második ilyen incidense. Carlos Sainz már ezt átélte tavaly Las Vegas-ban. Charles Leclerc ragaszkodott ahhoz, hogy az autójában okozott károk nem befolyásolták a Ferrari bahreini futási programját.

Leclerc csütörtök délelőtt a leggyorsabb időt tudhatta magáénak. 54 kört teljesített és átadta autóját Sainz-nak. A megszakítás ellenére Leclerc kijelentette, hogy a Ferrari teljesíteni tudta tesztprogramját. Bár ez eddig pozitív teszt volt a Ferrari számára, Leclerc határozottan kitartott amellett, hogy továbbra is a Red Bull marad a mezőny favoritja.

„Megtaláltuk mindenre a választ. A teszten minden programot elvégeztünk, amit csak akartunk. Ez jó dolog. Nagy változtatásokat hajtottunk végre az autón, erre összpontosítottunk az első két napon. Pénteken még finomítjuk az autót és belemélyülünk a részeltekbe, de az első napok egyelőre jól teltek. Legyünk óvatosak, mert az, hogy az első két nap jól sikerült, nem jelent semmit. Tehát várnunk kell, és meglátjuk. Az első érzésem az, hogy a Red Bull továbbra is a referencia és az első helyen áll. A szezonnyitó futamon sok minden ki fog derülni. Megpróbálsz egy kicsit többet kihozni az autóból, és pénteken, az utolsó napon remélhetőleg egy kicsit jobban meghajtjuk az autót. Megkeressük a legjobb beállításokat is. Finomhangoljuk, hogy a jövő hétre teljesen készen álljon.”- árulta el Charles Leclerc.