Lewis Hamilton csütörtökön ült először a Mercedes W15 volánja mögé. A brit pilóta ekkor vezethette hosszabb ideig a Mercedes idei versenygépét.

Lewis Hamilton kijelentette, hogy a Mercedes egy lépést tett előre. Úgy érezte, hogy fejlődött az autó. A hétszeres világbajnok csütörtökön ülhetett volán mögé. Csapattársától, George Russelltől vette át a tesztelési feladatokat. A nap nagyrészt zavartalan volt, eltekintve a laza lefolyóburkolattól, ami miatt a délelőtti edzés korán véget ért, miközben a pálya javítását végezték el.

Hamilton a napot a harmadik helyen zárta, és 123 kört tett meg, miközben az utolsó szezonjára készül a Mercedesszel, mielőtt jövőre a Ferrarihoz váltana. Russell W15-ös szerdai bemutatkozását követő pozitív megjegyzései után Hamilton is elégedettségének adott hangot az autóval kapcsolatban.

„Elég jó napot zártunk. Rengeteget tanult az autóról. Sok adatot gyűjtöttünk mind versenytávilag, mint egy körös viszonylatban. Egyértelműen fejlődtünk az idei autóval, és sokkal kellemesebb vezetni.”- jelentette ki Lewis Hamilton, aki ígéretet tett arra, hogy hozzájárul az autó fejlesztéséhez, miközben a csapat célja, hogy visszatérjen a győzelem útjába.

„Nagy köszönet mindenkinek az erőfeszítésekért, amelyeket az elmúlt évben ennek megvalósítása érdekében tettek. Természetesen van még mit fejlődnünk. De ez egy jó alap, amelyre építkezhetünk. Lehajtjuk a fejünket, és továbbra is azon dolgozunk, hogy fejlesztéseket hozzunk az autóra, mint a teszt utolsó napjára, mint a szezonban. Alig várom, hogy reggel visszaülhessek az autóba, és folytathassam ezt a tanulást.”- zárta.