A bahreini teszt második napja is véget ért. Lassan a harmadik napnak is nekivágnak a csapatok. Nézzük meg, hogy mit tudhattunk meg a teszt második napjából.

Már csak egy napjuk van a csapatoknak arra, hogy adatokat gyűjtsenek a szezonnyitó futam előtt, amire szintén Bahreinben kerül majd sor.
Mit tanultunk a nap folyamán? A Red Bull nem elpusztíthatatlan. Az elmúlt években egyre kevesebb volt a technikai probléma. Úgy tűnik, hogy a Red Bull-t most utolérte a technika ördöge. Sergio Perez reggeli edzését egy fékprobléma zavarta meg, ami miatt egy ideig a garázsban maradt.

Az edzés későbbi szakaszában a hatszoros futamgyőztes egy újabb fékproblémával találta magát szembe. Nem töltött sok időt a bokszban. Az ilyen problémák nem drámaiak a tesztelés során. Ez egy futamon is előfordulhat. Ha a Red Bull javítani akar a tavalyi eredményén, akkor ezeket a gondokat is ki kell küszöbölnie.

Nézzünk meg más csapat is. Például a Mercedest. Úgy tűnik, hogy a Mercedes javult. George Russell szerdán bemutatta a W15-öt a teszteken. Csütörtökön Lewis Hamilton vette át a vezetői feladatokat. A 2022-es és 2023-as év után szeretnének újra a bajnoki címért harcolni, de a hangulat valószínűleg lehangolt lett azok után, hogy Hamilton távozása napvilágot látott. Hamilton kijelentette, hogy a Mercedes „egyértelműen” előrelépést tett a tavalyi évhez képest. Megjegyzései kéz a kézben járnak Russell azon következtetésével, hogy ez „jó alapot” jelent az év hátralévő részére. Bár a várakozások szerint a Red Bull továbbra is vezetni fogja a mezőnyt, a Mercedesnek megvannak a feltételei ahhoz, hogy valódi ugrást tegyen riválisai legyőzése felé.

Mi újság a Ferrarival? A Ferrari gond nélkül teljesítette a két tesztnapot. Igaz, csütörtökön Leclerc autója megsérült, miután áthatott egy elszabadult csatornafedélen. Padlólemezt kellett cserélni. Carlos Sainz viszont gyors volt. Csütörtök délután a spanyol végzett az első helyen. Sainz és csapattársa, Charles Leclerc is úgy érezte, hogy kényelmes az idei autó vezetése. A Ferrari kiszámíthatatlan volt a 2023-as szezonban. Az volt a céljuk, hogy ezt megoldják. Leclerc elégedett volt az eddig elvégzett munkával. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a szezonnyitón az első helyen lesznek.

„Legyünk óvatosak. Az első két nap jól sikerült, de ez nem jelent semmit. Tehát várnunk kell, és meglátjuk. Továbbra is úgy gondolom, hogy a Red Bull-t kell elkapni és ők járnak az élen.”- jelentette ki Charles Leclerc. Úgy tűnik, hogy az RB rossz okok miatt került a hírekbe. Sokan azért támadták, mert kapcsolatuk szorosabb lett a Red Bull-al.

Daniel Ricciardo az ötödik helyet szerezte meg a csütörtöki tesztnapon. Azonban a meg nem erősített üzemanyag-terhelés és a motorbeállítások miatt nehéz felmérni a valódi tempót. Néhány riválisa azonban úgy véli, hogy a csapat előrelépést tett idén. Az F1 TV-nek nyilatkozva Alex Albon az RB sebességét méltatta.

„Tettek előre egy lépést. Határozottan így gondolom. Nagyon-nagyon-nagyon gyorsnak tűnnek. Szóval úgy gondolom, hogy nagy lépést tettek előre. Nem vagyunk messze tőlük.”- árulta el Alex Albon.