Frederic Vasseur szerint a Ferrari „egy másik bolygón” volt a gumikezelés és a versenyszimulációk terén, min tavaly. Vajon a Ferrari megszorongathatja a Red Bull-t?

A 2023-as autó egyik fő problémája a gyors gumikopás volt. Ezt azt jelentette, hogy a Ferrari egyetlen körön keresztül is képes volt a pole pozíciókért küzdeni, de ezt nem tudta kamatoztatni a versenyen. Csütörtökön Carlos Sainz a lágy gumikat használta és az élen végzett. Pénteken pedig Leclerc végzett az első helyen. A csapat úgy gondolja, hogy nincsenek a Red Bull szintjén. Viszont a második legjobbjaként vághatnak neki a szezonnak.

„A következetesség és a versenytempó miatt a tegnapi napon úgy tűnt, hogy teljesen máshol vagyunk ahhoz képest, ahol tavaly voltunk. Ezen a téren tettünk egy lépést előre. Most nem csak következetesnek kell lenni, hanem gyorsnak is. Tudjuk, hogy a teszt után mindig oda kell figyelnünk a következtetésekre. A teszt eredményeiből nem lehet kiindulni, de bízunk a srácokban. A visszajelzéseik pozitívak voltak. Az biztos, hogy rengeteg fejlődést tapasztaltunk. Szerintem a Red Bull még mindig előrébb van, de folytatjuk a munkát. Meglátjuk, hol leszünk a jövő héten.”- árulta el Frederic Vasseur.