Carlos Sainz pozitívan nyilatkozott a bahreini teszt utolsó napján. Még annak ellenére is pozitív volt, hogy a tesztidejéből veszített a piros zászlós fázis miatt.

A tesztet zsinórban másodszor kellett leállítani. A pályán ismét elszabadult egy csatornafedél. Sainz volt az, aki a Ferrarinál délelőtt tesztelhetett. A spanyol azonban így is 71 kört teljesített. Sainz szerint nem lehet megmondani, hogy a Ferrari mire lesz képes a futamon, de jobb vezetni, mint a tavalyi Ferrarit. A spanyol pilóta pénteken elég pozitívan nyilatkozott:

„Összességében jó nap volt. Annak ellenére is, hogy megszakították a tesztelés. „Minden egyes kört élveztem az autóban. Rengeteg különböző konfigurációt teszteltünk, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtsük össze. Úgy tűnik, az autó rendben van. Büszke vagyok a csapat munkájára, amelyet a tesztprogram teljesítése érdekében végzett. Az autó úgy reagál, ahogy szerettük volna, de még mindig nehéz felmérni a versenyképességét. Vezetni jobb, mint tavaly. Most teljes mértékben a versenyre koncentrálok, és alig várom, hogy a jövő héten visszatérhessek a pályára.”- árulta el Carlos Sainz.