A ferraris Charles Leclerc volt a leggyorsabb a pénteki, egyben utolsó tesztnapon Bahreinben. A Scuderia elégedett lehetett a testen elért eredményekkel.

A monacói pilóta 1:30,322-es idővel nyerte meg a teszt harmadik napját. A második helyen George Russell végzett. Mindössze 0,046 másodperccel volt csak gyorsabb, mint a Mercedes pilótája. Zhou Guanyu, a Stake F1 Team csapat versenyzője szerezte meg pénteken a harmadik helyet megelőzve Max Verstappent és az RB-s Yuki Tsunodát.

Alex Albon a hatodik volt a Williamsnél a McLaren Oscar Piastrija előtt, míg Fernando Alonso a nyolcadik az Aston Martin-al. Carlos Sainz délelőtti ideje csak a kilencedik helyre volt elegendő. Perez lett a 10. Mit tudhattunk meg a harmadik napból? Tiszta köridőkből keveset lehet megtudni.

A Red Bull két pilótája mind a három nap az eredményjelző elején voltak. Az autó megbízhatósága is meggyőző volt. Így a szezon előtt elégedettek lehetnek a teszten látottakkal. A Mercedes radikálisan megváltozott autóval gurult pályára. Lewis Hamilton és George Russell a mérnökökkel együtt megbirkóztak az új gépekkel. Látszott, hogy a Mercedes jobb, mint az elmúlt években.

A Ferrari is nagyot fejlődhetett. Sainz és Leclerc is nyert egy-egy tesztnapot. Vajon hol lesznek jövőhéten az időmérőn vagy a futamon? Ez majd kiderül, de úgy tűnik, hogy az olaszok is nagyot fejlődtek. A Mclaren 12 hónappal ezelőtt nagyon sok volt a probléma. Ennek jelei sincsenek már meg. Nincs okunk azt hinni, hogy Lando Norris és Oscar Pisatri nem küzdhet majd a pódiumos helyekért.

Az Aston Martin teljesítményéből nem lehet kiolvasni semmit. Maximum annyit, hogy az autó megbízhatónak tűnik. A legjobb idők reprezentatívnak tűnnek a legjobb öt legjobb csapattal vívott küzdelemben. Azt még nem tudjuk, hogy ez a szezonnyitó futamon mire lesz elég. Az Alpine három nap alatt nem villogott. Ez pozitív lehet, tekintettel a francia gyártó megbízhatósági problémáira az elmúlt években. Ha a bebízhatósági problémákat kijavították, akkor nagyot léphetnek előre.

A Williams is megbízhatónak tűnik. Nagyon sok kört tettek meg. Albon köridejei alapján a középmezőny eleje lehet a cél. Lehet, hogy az RB az év meglepetéscsomagja? Ha a tesztelési időket nézzük, akkor nem lesznek messze a top csapatoktól. Leclerc legjobb ideje 1.30.322 volt. Tusnoda ezzel szemben 1.30.775-ös ideje nem volt messze a monacóitól.

A Stake F1 Team pilótája, Zhou Guanyu pénteken a harmadik lett, de valószínűtlennek tűnik, hogy a top 10-be lennének. Minden bizonnyal több fejlesztést hoznak még az autóra. A Haas már hangsúlyozta, hogy a bajnokság nyitófordulóiban a rajtrács végén lesz a zűrzavaros tél után, de a tesztek során nem volt miért szomorkodik. Ha az autó hátsó részével kapcsolatos tavalyi problémák megoldódtak, akkor legalább Kevin Magnussen és Nico Hulkenberg megküzdhet a körülöttük lévőkkel.