A Red Bull tavaly 22 versenyből 21-et megnyert. Nagy előnnyel nyerték meg az újabb bajnoki címet. A bikák ennek tudatában sem karba tett kézzel várták a 2024-es évet.

Max Verstappen dicsérte a Red Bull-t , amiért „óriási előrelépést” ért el az elmúlt évek fejlesztéseinek hatékonysága terén. A Milton Keynes-i székhelyű csapat számos változtatást hajtott végre a tervezési filozófiáján. Annak ellenére változtattak, hogy tavaly egy futam kivételével mindent megnyertek.

A Red Bull már a teszteken is gyorsnak tűnt. Csak a Ferrari pilótái tudták megelőzni Max Verstappen-t és Sergio Perez-t. A Red Bull ihletet merített a Mercedes által az elmúlt szezonban elhagyott koncepcióból. Verstappen a holland médiának, köztük a RacingNews365-nek így nyilatkozott:

„Bízom abban, amit a csapatunkban dolgozók csinálnak. Bízom benne, hogy ez jobb minden másnál. Úgy gondolom, hogy óriási előrelépést tettünk az elmúlt években. Minden, ami télen érkezett az autóra, működik. Szeretem a csapatban, hogy nem voltak konzervatívak. Úgy gondolom, hogy nagyon feszegették a határokat a koncepció megváltoztatása terén. Több lehetőséget láttak ebben az autóban, mint az elmúlt évek versenygépeiben.”- árulta el Max Verstappen.