Egyes rossz nyelvel szerint az RB idei autója a tavalyi Red Bull másolata. Daniel Ricciardo is foglalkozott ezzel a kérdéssel.Az ausztrál szerint a VCARB-01 nem a tavalyi Red Bull másolata.

Daniel Ricciardo hangsúlyozta, hogy az RB 2024-es autója nem egy másik autó a múltból. Sejteni lehet, hogy a Red Bull tavalyi autójára utalt. Nem titkolt titok, hogy a Red Bull és testvércsapata között szorosabbra fűződött a kapcsolat. az RB a technikai előírásoknak megfelelően a lehető legtöbb alkatrészt vesz át a Red Bull-tól.

Mindazonáltal a szezon előtti tesztek előtt volt némi félelem , hogy az RB autója hasonló lesz ahhoz, amit Max Verstappen és Sergio Perez vezetett tavaly. Míg az RB nagyon jól teljesített a teszteken, és minden bizonnyal nagy lépést tett, Ricciardo megerősítette. A VCARB-01 egyszerűen az AT04 továbbfejlesztett változata. Ricciardo továbbra is óvatosságra intett a jövő hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt. Szerinte csapata a középmezőnyben lesz.

„Rengeteg kört tettem meg, és nagyon jól érzem magam. Szerintem a teljesítmény tekintetében, ahogy az várható volt, a középmezőnyben leszünk. Minden bizonnyal van még tennivaló, hogy elkapjuk az élen álló srácokat. ez nem meglepő. De azt hiszem, ez egy meglehetősen egyszerű teszt volt. Szóval nem hiszem, hogy aggodalommal vagy a fejünk vakarásával indulna számunkra a szezon. Tudjuk, hol vagyunk.”- kezdte Daniel Ricciardo.

Mindazonáltal Ricciardo biztos abban, hogy még több munkára van szükség ahhoz, hogy tartósan a top 10-ben lehessenek. Az ausztrál pilóta hallott arról a spekulációról is, miszerint az idei RB a tavalyi Red Bull másolata. Ricciardo erre a következőket mondta:

„A szurkolók azt hihették, hogy a két autó külsőleg is nagyon egyforma. Szerintem azt hitték, hogy ez egy másik autó változata lesz a múltból, de nem az. Azt hiszem, igyekszünk a legtöbbet kihozni abból, amit kaptunk. Azt hiszem, tovább fejlesztettük a tavalyi autót. Ha összehasonlítjuk az Abu Dhabi előtti verseny autójával, akkor úgy tűnik, hogy megtettük a legnagyobb lépést. Ez az autó a tavalyinak a továbbfejlesztett változata. „- zárta az ausztrál pilóta.