A 2024-es év egyik és egyben első meglepetése az volt, hogy Günther Steiner januárban elhagyta a Haas-t. Most pedig kiderült ennek valódi oka.

Már tavaly felröppentek olyan pletykák Günther Steinerről, hogy nemcsak a Haas gyenge szereplése miatt különbözött össze Gene Haas-al. A hírek szerint részesedést akart a csapatból, az amerikai istálló tulajdonosa pedig ezt nem vette jó néven. A szóbeszéd aztán Steiner idén januári távozása után Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója révén kapott ismét szárnyra. Azt mondta, hogy a Netflix F1-es sorozatának köszönhető népszerűségének áldozata lett. Most kiderült, hogy valóban ez volt a helyzet. Ezek után nem is a Haas, hanem Steiner döntése volt, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a csapattal, csak eddig nem beszélhetett erről.

„Korábban felvettünk egy Zoom-beszélgetést, de nem kérdezhettük arról, hogy pontosan hogyan zajlott a szakítás a Haasszal és mihez fog kezdeni. Steiner talált egy 20 milliót érő szponzort, amit Gene Haas nem akart. Steiner azt mondta, »Van egy szponzorom, cserébe részesedést akarok. Így maradok és továbbléphetünk«. Haas azonban nemet mondott és nem ment bele ebbe, úgyhogy végül Steiner volt az, aki lépett.”- jelentette ki Jack Plooij.

Ezt Jack Plooij, a Steinerrel baráti viszonyban levő holland F1-es riporter árulta el a Ziggo Sport Race Café nevű beszélgetős műsorában, mintegy megerősítve a korábbi pletykákat. Mekkora részesedésről van szó? Arról Plooij nem beszélt, de mivel a Haas értékét is 800 millió és 1 milliárd dollár közé becsülik, Steiner nyilván már kis résszel is nagyon jól járt volna.