Max Verstappen jelenleg nem szeretné elhagyni a Red Bull-t. Ez érthető is, de mi lesz, ha a csapat teljesítménye jelentősen visszaesik? Helmut Marko elárulta, hogy vannak kilépési záradékok a holland szerződésében. részletesen elmagyarázza azt a forgatókönyvet is, amelyben Verstappen más lehetőségeket is megvizsgálhat.

Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója részletesen ismertette azt a forgatókönyvet, amely szerint Max Verstappen elhagyhatja az energiaitalos csapatot. A holland mindössze egy szezon után a Red Bull-nál kapott lehetőséget. 2016-ban meg is nyerte első F1-es futamát. Verstappen szinte mindent megnyert az elmúlt két évben. Három bajnoki címet szerzett. A holland szerződése 2028 év végéig szól. Helmut Marko elmagyarázta, hogy 2028 előtt is távozhat Verstappen. Milyen módon?

„”Minden Forma-1-es szerződésben vannak bizonyos kitételek. Ez Max szerződésére is vonatkozik. Nem hiszem, hogy csillagászati ​​mennyiségű pénzt szeretne. Nyertes autót kell biztosítanunk neki. Természetesen érdekli a siker, mint pilóta, de Max sem lesz fiatalabb. Ha már nem érzi jól magát itt, és a teljesítmény is romlana, akkor Max elkezdene körülnézni.”-árulta el Helmut Marko.