A Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel kapcsolatos vizsgálat a héten lezárulhat és megtudhatjuk az eredményét is még a Bahrein Nagydíj előtt.

A RacingNews365 értesülései szerint a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel kapcsolatos vizsgálat eredményét ezen a héten teszik közzé. A Red Bull F1 anyavállalata, a Red Bull GmbH február elején vizsgálatot indított a Red Bull csapatfőnöke ellen, miután Hornert egy női alkalmazottja panaszt tett.

Christian Hornert meghallgatták. Tagadta a vádakat. Egy szakértő ügyvéd végezte a külső vizsgálatot, amely egy interjút is tartalmazott. Horner még február 15-én jelen volt az RB20 bemutatóján. A szezon előtti teszteken is a helyszínen volt. Úgy tudni, a Red Bull GmbH igazgatótanácsának átadott jelentés több mint 100 oldalas. Ez dönti el, hogy Horner maradhat-e a Red Bull csapatnál.

Horner 2005-ös Forma-1-be lépése óta vezeti a Red Bullt, ő a leghosszabb ideig tartó csapatfőnök a jelenlegi rajtrácson. A teszt során többen jelezték, hogy ölnének, ha a vizsgálat hamar lezárulna.