Sok szem figyelte az RB idei fejlődését a Red Bull testvércsapathoz fűződő szorosabb kapcsolatai közepette. Daniel Ricciardo felvázolta az idei célját.

Daniel Ricciardo kijelentette, hogy az RB abban reménykedik, hogy a közelgő Forma-1-es szezonban a középmezőny elején harcolhatnak majd. Az RB, amely az elmúlt négy szezonban AlphaTauri néven versenyzett. Idén megerősítette technikai kapcsolatait a Red Bull-lal. Bár ezt a kapcsolatot Zak Brown bírálta, az RB csapatfőnöke, Laurent Mekies pedig megvédte az együttműködést.

Tavaly csak a nyolcadik helyen zártak a bajnokságban. Idén mindenképp szeretnének előrébb végezni. Ricciardo is szeretne legalább a középmezőny elején lenni.

„A szezon kezdetekor egy kicsit óvatosnak kell lennünk. A cél a szezon előrehaladtával a középmezőny eleje. Most hol tartunk? Valószínűleg csak azt mondanám, hogy a középmezőnyben. Nem vagyok benne biztos, hogy még az élen járunk, de minden bizonnyal ez a célunk. Tudom, hogy vannak, akik nagyon izgatottak a szezon kezdetén, de szeretnék egy kicsit óvatosságra inteni. Az autó nem rossz, de van még min dolgozunk. A teszteken látottak alapján így gondoljuk. Az autó a tavalyinak a folytatása. Kívülről nagyon másnak tűnik. Hoztunk frissítéseket. Például az alváz más. Azt gondolom, hogy sok más dolog is megváltozik a csapat körül. A személyzet, a csapatvezetés és a versenyzés módja. Autót vezetni pozitív érzés volt. Elég kényelmes volt, mert hasonló volt a tavalyihoz.””- árulta el Daniel Ricciardo.