Carlos Sainz új Forma-1-es csapatot keres, mivel a szezon végén távoznia kell Maranelloból. Helyét a hétszeres bajnok Lewis Hamilton veszi majd át.

Carlos Sainz elárulta a két fő tényezőt vesz majd figyelembe akkor, mikor keresi az új munkaadóját. A spanyol a jelenlegi szezon végén távozik a Ferrari csapattól. helyét a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton veszi át, aki a Mercedestől búcsúzik.

A pletykák szerint Sainz több csapatnál is kiköthet. Köztük van a Mercedes, és a Stake F1 Team is, mely 2026-ban Audiként áll majd rajthoz. Sainz megnevezett két olyan területet, amelyet szeretne figyelembe venni az új csapat keresése közben.

„Először egy olyan projektet keresek, amely lehetővé teszi számomra, hogy a lehető leghamarabb nyerjek és az élen harcolhassak. A stabilitást nézem, és azt, hogy mennyire fontos ez a csapat számára. Egy olyan csapatot, amely megérti a pilótát, a versenyző pedig a csapatot. Időt szánok a döntésre, de ezt a két dolgot figyelembe fogom venni, mielőtt meghoznám a döntést.”- árulta el Carlos Sainz. Szavai szerint még nincs kiszemelt csapat.”Teljesen nyitott vagyok. Nyilvánvalóan minden csapattal beszélnem kell, hogy lássam, mit kínálnak és mit gondolnak. mindezen lehetőségek mellett azt választom, ami a legjobb a pályafutásomnak, valamint egyénileg és versenyzőként is. Az a jó, hogy van időm. Ne felejtsük el, hogy édesapámnak és Helmut Marko-nak jó a kapcsolatuk. Láthatták, hogy köszöntek egymásnak. Ugyanúgy jóban van Toto Wolff-al és a rajtrács más tagjával is. Ez normális, mert pár hónapja nem láttuk egymást. Így természetes, hogy váltanak pár szót egymással.”- zárta a spanyol pilóta.