A hétszeres bajnok a 2025-ös szezonban csatlakozik a Ferrarihoz. Tizenkét évet töltött a Mercedesnél, ami ezzel az évvel véget ér. Lewis Hamilton azt mondja, a bejelentés napjáig még a szüleinek sem mondta el, hogy a Ferrarihoz szerződik.

Február 1-jén megerősítették a pletykák, miszerint Hamilton elhagyja a Mercedest. 2025-ben a Ferrari versenyzője lesz. Ezzel véget ér egy 12 éves korszaka. Hamilton korábban elmondta, hogy gyerekkori álma vált valóra. Sokat álmodott arról, hogy az olaszokkal versenyezhessen. Hamilton azt mondja, hogy nem mondta el döntését apjának, Anthonynak, Carmen anyának vagy Linda mostohaanyának. a hír nyilvánosságra kerüléséig.

„Nem beszéltem senkivel. Nem szóltam a szüleimnek a bejelentés napjáig, szóval senki sem tudta” – magyarázta Hamilton a BBC „F1: Back at Base” podcastjában. Nagyon gyorsan történt, és alapvetően régóta ismerem Fred Vasseurt, a Ferrari csapatfőnökét. Izgatott voltam az új év előtt. Vártam, hogy mi fog történni. Azt sem tudtam, hogy meddig fogok versenyezni. Örülök, hogy folytathatom a versenyzést. Úgy értem, most felbukkant a lehetőség, és azt mondtam: „Rendben, gondolkodnom kell.”Nem volt sok időm erre. A megérzésemre kellett hagyatkoznom és úgy döntöttem, hogy élek a lehetőséggel.”- árulta el Lewis Hamilton.