Sergio Perez jövője még egy nagy kérdés. A mexikói pilóta szerződése az év végén jár le, de még nem tudni, hogy maradhat-e a Red Bull csapatban vagy Max Verstappen új csapattársat kap.

Helmut Marko szavaiból az vehető ki. A Red Bull tanácsadója kizártnak tartja, hogy Alex Albon váltja Sergio Perezt a Red Bull-nál a 2025-ös szezonban. Perez szerződése a 2024-es szezon végén lejár a Red Bull-lal, jövője pedig kétséges. Főleg a 2023-as teljesítménye után. MAx Verstappen 19 versenyt nyert meg. Perez csak kettőt.

A Red Bull egykori pilótája – akit valójában Perez váltott – Albont a Williamsnél eltöltött sikeres időszak utáni sokan úgy gondolják, hogy visszaülhet és új lehetőséget kaphat a Red Bull-nál. Közben Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda is vágyik arra, hogy Verstappen mellett a Red Bull-t vezethesse. A Red Bull főnöke, Christian Horner 2023 végén elhárította a Perez 2024-es jövőjével kapcsolatos kérdéseket, Marko motorsport-tanácsadó pedig kizártnak tartotta Albon szerződtetését.

„Alex nincs a listánkon, mivel 2025-ig szól a szerződése a Williams-el. Checónak egyenletes teljesítményt kell nyújtania, egyértelmű, hogy nem tud mindig Verstappen szintjén vezetni. Ha második lesz a világbajnokságon, és szerez egy-két győzelmet, akkor minden bizonnyal lesz esélye a hosszabbításra. Ez a hely nagyon keresett a pilóták körében, de sokan nem tudnák tartani a lépést Max-al. Mind [Ricciardo, mind Tsunoda] számára nem csak a Forma-1-ben maradásról van szó, hanem a feljutás lehetőségéről is. A jelenlegi csapatukban kell most bizonyítaniuk.”- árulta el Helmut Marko, aki Carlos Sainz szerződtetését is kizárta. Szerinte a spanyol hamarabb szeretne döntést hozni, mint a Red Bull.