Az F1-Insider.com információi szerint a thaiföldi tulajdonosok bizalmának köszönheti Christian Horner azt, hogy még mindig a Red Bull-nál dolgozhat.

Úgy tűnik, hogy nagy az ellentét a Red Bull alakulatán belül Christian Horner ügyével kapcsolatban. A napokban a Ford intézett egy levelet a Red Bull felé, melyben kérték az ügy mihamarabbi lezárását. Később pedig a Forma-1 vezetősége is döntést sürgetett. A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner még mindig betölti a csapatfőnöki pozícióját, annak ellenére, hogy a munkahelyi szexuális zaklatás miatt vizsgálat indult ellene az elmúlt hetekben.

Meghallgattak mindenkit, akit csak lehetett, de döntés még nem született. Egy hírek szerint a szezonnyitó futam előtt mindent tisztáznak. Az F1-Insider.com információi szerint Mark Mateschitz az édesapja halála után 49 százalékot örökölt a cégcsoport tulajdonosi egészéből, és bár ő Oliver Mintzlaff vezérigazgatóval megszabadulna Hornertől, a kezük azonban meg van kötve.

Dietrich Mateschitznek ugyanis menedzsmentszerződése volt az 51 százalékos thaiföldi tulajdonosokkal, ami szabad kezet adott neki a különböző operatív döntésekben. Christian Horner mögött tehát ott állnak a thaiföldiek, akik nem engedik el a kezét, ezzel azonban nagy károkat okoznak a cégcsoportnak, mivel egyre inkább romlik a márka megítélése. A hírek szerint csapaton belül is romlik a hangulat. Horner egyes megszólalásaival túlságosan magának akarja tulajdonítani a sikert, amit a Red Bull-lal elért. A döntésre már nem kell sokat várni. Napokon belül nyilvánosságra hozhatják.