Lehetséges, hogy ez Alonso utolsó éve az F1-ben? Kell neki néhány verseny, mire elhatározza magát…Vajon az év végén visszavonul a kétszeres spanyol bajnok?

Fernando Alonso utalt rá, hogy még nem döntötte el, hogy a következő szezon után is folytatja-e a versenyt az F1-ben. A spanyol idén a 21. szezonját kezdi a sportágban. 2001-ben debütált a Minardi csapatában. Igaz, hogy két évet kihagyott és tért vissza az F1-be. Tavaly az Aston Martin-hoz szerződött, ami ígéretesen indult. Nyitó nyolc futamon hat dobogós helyet szerzett, de Max Verstappen és a Red Bull dominanciáját nem tudta megtörni. Mivel szerződése a szezon végén lejár, Alonso dilemma előtt áll. Maradjon az Aston Martinnál? Egy biztos . Továbbra is az F1-et tartja a legfontosabbnak. Alonso akár még a Mercedesnél is kiköthet.

„Először is el kell döntenem, hogy folytatni akarom-e a versenyzést – ez lesz az első dolog, amit el kell döntenem néhány héten vagy néhány versenyen belül. Most jól érzem magam. Idén nagyon sok versenyünk lesz és 2026-ban jönnek az új szabályok, ami csábító vagy sem. Nem tudom. Döntésemmel várok pár versenyig. Aztán majd elválik.”- árulta el Fernandno Alonso.