Magyar idő szerint 16:00 órakor vette kezdetét az év második szabadedzése, amit Lewis Hamilton nyert meg. George Russell végzett a második helyen.

A hétszeres világbajnok 1:30,374-es idővel nyerte meg a második edzést. 0,206 másodperccel volt gyorsabban, mint csapattársa, George Russell. Fernando Alonso lett a harmadik az Aston Martin-al. Bár nem lehet tudni, hogy ki, mennyi üzemanyagot cipelt az autójában.

Max Verstappen csak a hatodik lett. Így még rengetek kérdés maradt az időmérő előtt. Hamilton volt a leggyorsabb mindkét kvalifikációs szimuláció alatt. Russell, mintha kicsit jobban küszködött volna.
Alonso tempója elég erős volt ahhoz, hogy legyőzze Carlos Sainzot, aki a legreprezentatívabb köridőt autózta a Ferrarival. Leclerc csak a 9. lett, de sokat küszkött a forgalommal.

Bajban van a Red Bull?

Verstappen legjobb ideje 0,477 másodperccel maradt el Hamilton legjobbjától. Az egyenesekben azonos tempót diktáltak, de a kanyarok jobban feküdtek a Mercedesnek. A versenyszimuláció alatt Verstappen és Perez is gyorsnak tűnt. Mind a ketten 1.36-os idő alatt teljesítették a bahreini kört.

Nico Hulkenberg a Haas hetedik legjobb idejével folytatta tavalyi remek formáját. Megelőzte Leclerc-t, Perez-t és Stroll-t is. Albon a 11. helyen zárt. Esteban Ocon a 18., Zhou Guanyu a 19. és Norris a 20.helyen tárt.