Daniel Ricciado zárt az élen a 2024-es szezon első szabadedzésén. Norris, Piastri és Cunoda követte az ausztrált. , majd Alonso, Verstappen, Russell, Leclerc, Hamilton és Bottas következett.

Eltérő edzésprogramokat és szoros eredményt hozott az F1-es Bahreini Nagydíj első szabadedzése, mely magyar idő szerint 12:30 perckor vette kezdetét. A 60 perces szabadedzésen a mezőny többsége szinte rögtön pályára ment. Verstappen viszont várt egy kicsit Pár perc után ment ki az első körére. Ekkor mindenki a C2-es, azaz a közepes gumikat „nyúzta”.

Erős szél fújt, ami nehezítette a pilóták dolgát. Tsunoda még fékproblémákkal is küszködött. Az élre előbb Perez állt, majd Sainz futott gyorsabb kört a mexikói pilótánál, aztán Verstappen állt az élre. Verstappen nem volt megelégedve az autó beállitásaival. Így is az élen állt. Mindenki a közepeseken volt a pályán.

Az edzés felénél Norris, Piastri, Tsunoda, Hamilton, Perez, Verstappen volt az állás, a top 3 a lágyakon, a többiek a közepes abroncsokon teljesítették a leggyorsabb körüket. Ezt követően Russell fékezte el az 1-es kanyart, Ricciardo pedig 1:32.8-cal átvette a vezetést a lágyakon. Verstappen a rádióban a pozitív nyomatékra panaszkodott, Verstappen pedig javított a közepes keveréken, az ötödik helyre jött fel, 3,5 tizedmásodpercre volt Ricciardo lágygumis idejétől. 10 perc volt hátra az első edzésből. A másik Aston Martinnal Stroll szólt a csapatnak, hogy nagyon instabil az autó az 1-es, 2-es kanyarnál. Verstappen az utolsó percekben a váltóra is panaszkodott.

A Forma-1-es program magyar idő szerint 16 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.