Hamilton tapasztalata nagy szerepet játszott az új W15 kialakításában. George Russell elismerte, hogy a Mercedes új W15-ös autóját, Lewis Hamilton kívánságai alapján tervezték.

2022-ben új korszak köszöntött az F1-re. Megváltoztak a technikai szabályok. A Mercedes két szezon alatt egy győzelmet aratott. Tavaly a második helyen zárták a konstruktőri bajnokságot. Ennek ellenére radikálisan átalakították a Mercedes. Annak érdekében, hogy felvehessék a harcot a Red Bull-al. Az új autóban rejlő lehetőségekről Russell a következőket mondta a médiának:

„Az autót jónak érzem, de a nap végén mindig a köridők döntenek. Úgy gondolom, hogy Lewis és én óriási munkát fektettünk abba, hogy a csapat jó irányba fejlődjön. Nyilvánvalóan Lewis tapasztalatával az autó nagy részét az ő kívánságai szerint tervezték. A csapat hallgatott rá. Majd elválik, hogy milyenek lesznek a köridők. Természetesen az én véleményem is figyelembe vették. Bízom a tervezőkben és az aerodinamikusokban. Nem vagyok aerodinamikus, és a pilóta dolga az, hogy maximalizálja a csomagot, amit kap. Az elmúlt két évben nagyon világosak voltunk a korlátokkal kapcsolatban, amelyekkel szembe kell néznünk, Lewis és én mindig nagyon hasonló visszajelzéseket adtunk. Sokat beszéltünk a pattogásról és a hátsó rész instabilitásáról. Úgy gondoljuk, hogy sikerült orvosolni a problémát.”- árulta el George Russell.