A csütörtöki második edzést Lewis Hamilton nyerte meg. A második helyen George Russell végzett. Ennek ellenére úgy gondolják, hogy a Red Bull még mindig jobb a Mercedesnél.

A Mercedes mérnöki igazgatója, Andrew Shovlin kijelentette, hogy hiába nyerték meg a második szabadedzést. Szerinte a Red Bull még mindig kényelmes előnyben van a többiekkel szemben.

A Red Bull tavaly 22 versenyből 21-et megnyert. Az autó fejlesztését hamar leállították. Így joggal gondolhatjuk, hogy ebben az évben is a Red Bull lehet majd a mérce. Shovlin az edzés után kifejtette, hogy a Mercedes egykörös tempója meglepően jó volt. A múlt heti tesztek után mélyen belemerült a benne rejlő lehetőségek kiaknázására.

„A tesztet követően az egykörös tempónk miatt aggódtunk a legjobban. Mindkét pilóta a szimulátorba ült., mielőtt visszatértünk ide. Az edzést elnézve javultunk. Természetesen nem vagyunk elragadtatva, mivel nem tudni, ki milyen módban edzett, mennyi üzemanyaggal. Az viszont biztató, hogy jobbak voltunk, mint a testeken.”- árulta el Andrew Shovlin, aki szerint a Red Bull még sokat fog fejlődni a hétvége közeledésével.

„A hosszú távú adatok is közelinek tűnnek. Verstappen még mindig kényelmesen elöl van, ahogy a múlt héten is láthattuk, de mögötte szoros csata lesz a fennmaradó dobogós helyekért. Tudjuk, hogy bőven van mit finomítani az egyensúlyon. A W15-tel még korai szakaszban járunk. Minden körben tanulunk. Szeretnénk a legtöbbet kihozni belőle.”- zárta.

Hamiltont sokkolta a Mercedes edzéstempója. A hétszeres bajnokot meglepte az, hogy esélyük talán a pole-ra is. A brit pilóta a következőket mondta:

Ez egy örült jó csütörtök volt. Reggel elkéstem. Az első edzésen nagyon fút a szél. Így mindenkinek nehéz volt. A pálya más volt, mint a múlt heti teszteken. Jó érzés volt az autót vezetni, de nem tudtuk, hol állunk. Javultunk, de az eredmény megdöbbentő. Nem szabad elbízni magunkat. Le kell hajtanunk a fejünket, tovább kell dolgoznunk a beállításokon, és meg kell próbálnunk még többet kihozni az autóból. A hosszú etapokban messze vagyunk a Red Bull-tól. Így van még min dolgozunk.”- árulta el Lewis Hamilton.