A Red Bull belső vizsgálatot indított Christian Horner ellen. A szezonnyitó előtt véget ért a vizsgálat és a Red Bull csapatfőnökét felmentették. Christian Horner azóta most először adott interjút.

A Red Bull GmbH a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előestéjén bejelentette, hogy Hornert felmentették minden vád alól. A Red Bull anyavállalata rövid közleményben bejelentette, hogy a panaszt „elutasították”. A csapat nem akart belemenni a részletekbe. Christian Horner természetesen Bahreinben tartózkodik. Állítólag a Red Bull motorsport-tanácsadójával, Helmut Markóval repült.

„Örülök, hogy a folyamat véget ért. Nyilvánvalóan nem tudok hozzászólni. Jelenleg a versenyre és az előttünk álló évre koncentrálunk. Próbáljuk megvédeni a címünket.”- mondta Christian Horner csütörtök reggel. Arra a kérdésre, hogy véget ért-e az ügy, így válaszolt: „Nem tudok további felvilágosítást adni. A vizsgálatot lezárták.”- mondta. Max Verstappen a következőket fűzte hozzá.

„Szerintem az a probléma, hogy nem kommentálunk semmit arról, hogy mi történhetett. Csak folyt a pletyka. Ez egy globális történet, szerintem káros történet Christian és a Red Bull és az egész Forma-1 számára. Szerintem fontos, hogy ő marad a csapatfőnök. Jó munkát végez, különben nem lenne ilyen hosszú ideig ebben a pozícióban. Tegyük fel, ha a csapatfőnököd bármilyen okból eltűnik egy-két versenyre, nem sok minden fog történni, mert mindenki a saját szerepében van, és tudja, mit kell tennie rövid távon. Akkor persze a dolgok kezdenek másképp alakulni, ha tudod, hogy az egyik vezető már nincs ott, de mi nem így gondolkodunk. Jelenleg mindenki nagyon a teljesítményre koncentrál. Mindenki izgatottan várja a folytatást.”- árulta el Max Verstappen.