Magyar idő szerint pénteken 13:30 perckor folytatódott az F1 programja. A harmadik szabadedzés vette kezdetét.

Pár perc telt el a harmadik edzésből. A csapatok nem kapkodtak. Sokan még az autóba sem ültek be. Öt perc telt el, de ekkor még senki sem gurult ki a pályára. Hét perc telt el. Hamilton gurult elsőnek a pályára. Rögtön a lágy keveréken fut neki egy mért körnek.

13 perc telt el. A két Ferrari is a pályára gurult. Ők is a lágyakkal hajtottak pályára. Szépen lassan azért csordogáltak kifelé az autók, ami azt jelentette, hogy végre beindult a harmadik szabadedzés.
Charles Leclerc kicsi különbséggel, de átvette a vezetést, miközben Carlos Sainz a harmadik pozícióba jött be. Perez is a pályára hajtott, de a mexikói a keményekkel tett ezt meg. Rossz felváltásokra panaszkodott, akárcsak tegnap Verstappen. A Red Bullnál ez már tavaly is visszatérő probléma volt, és úgy tűnik, még mindig nem találták a tökéletes hangolást.

Közben Magnussem vette át a vezetést. Russell és Alonso is javított. A spanyol állt az élre. A mezőny nagy része a lágyakon volt a pályán. A kemény elő, sokan a futamra tartogatták azt.

Közben érkezett a hír az FIA-tól, hogy Lando Norris autójába máris új energiatároló és központi elektronika került. Ezekből a komponensekből egy szezonban csak kettőt lehet használni, de mindez persze nem jelenti azt, hogy a most kiszerelt elemek használhatatlanok lennének, mindenesetre kissé furcsa ez a korai csere. 15 perccel a vége előtt Perez állt az élre. Majd Verstappen is bejelentkezett és ugrott az első helyre. Jöttek az időmérős körök. Alonso ugrott az élee az Astonnal 1:31-en belüli idővel. Norris a harmadik, Piastri a negyedik.

Az Alpine-ok eközben elveszettnek tűntek. Gasly 1,4 másodpercet kapott Alonso legjobb idejétől. Közben Leclerc is javított, de csak a negyedik helyre ugrott. A mostani gyakorlás alapján nagyon izgalmas időmérő edzés várhat ránk. A Red Bull, a Ferrari, a Mercedes, az Aston és a McLaren is ott lehet az esélyesek között. Az Alpine eközben harmatgyenge. Úgy tűnik, a franciáké jelenleg a legrosszabb autó a mezőnyben, ami óriási blama a gyári alakulat számára. Az edzést Sainz nyerte. Alonso és Verstappen végzett a második és harmadik helyen.