Magyar idő szerint 17:00 órakor vette kezdetét az év első időméröje, amit Max Verstappen nyert meg. Az év első időmérőjén akad pár meglepetés.

Az F1 fő futamára szombaton kerül majd sor. Az első helyről Max Verstappen indulhat majd. A pénteki időmérőn Charles Leclerc szerezte meg a második helyet. George Russell a harmadik helyre érő időt futotta. A negyedik helyről Carlos Sainz, az ötödikről Sergio Perez várhatja a rajtot. Az év első időmérője az Alpine számára rémálom szerűen alakult. A francia csapat autója volt a leglassabb a mezőnyben.

A Q3 izgalmasan alakult. Az első köreit a számítógép szerint Leclerc, Norris, Hamilton, Hülkenberg és Piastri a használt, a többiek friss abroncsokon teljesítették. Az állás pedig ekkor Verstappen, Leclerc, Russell, Sainz, Norris volt, a top 5 pedig 2,5 tizedre volt egymástól.
Az időmérő végén többen is javítani tudtak, a pole-t pedig Verstappen szerezte meg egy 1:29.1-es idővel, Leclerc 2 tizedes lemaradással a második, Russell és Sainz pedig 3-3 tizedet kapott. Perez csak az ötödik, Alonso a hatodik lett, mögöttük a két McLaren, Hamilton és Hülkenberg végzett.