Daniel Ricciardo elismerte, hogy csalódott volt a Bahreini Nagydíj kvalifikációs teljesítménye miatt. Az ausztrál csak a 14. helyről indulhat az F1-es szezonnyitón a Bahreini Nagydíjon.

Sokan a Q3-as szereplést várták a faenzai csapattól. Főleg azért, mert a teszteken is jól teljesítettek és a Red Bull-al is szorosabb a kapcsolatuk. Daniel Ricciardo a 14. Yuki Tsunoda a 11. helyet szerezte meg a Bahrein Nagydíj időmérő edzésén. Ricciardo kiesett a Q2-ben, és csapattársától is kikapott. Nem takargatta csalódottságát. A kvalifikációt követően Ricciardo a médiának, köztük az F1Hírek-nek így nyilatkozott:

„Csalódott voltam a megszerzett pozíció miatt. Nem vesztettem időt, de nem is léptem át egy határt sem. Tiszta köröm volt. Mindig volt lehetőség arra, hogy találjak időt. A négyes kanyarban jobb is lehettem volna, de nem nem tudtam igazán jól összerakni. Még ha jobb is lettem volna, akkor veszítek egy kicsit a következő kanyarban. Szóval, hullámzó volt a teljesítmény. Nem fejlődtem fokozatosan, így úgy érzem, nem lehetek annyira elégedett az edzésemmel.”- árulta el Daniel Ricciardo, aki így folytatta:

„A csapat és a teljesítmény tekintetében azt gondoltuk, hogy a Q3-ban lehetünk. Azt hittem, hogy egy kicsit közelebb leszünk. Úgy gondoltuk, hogy ha egy jó kört összerakunk, akkor bejuthatunk a Q3-ba. Szóval azt gondolom, hogy most itt tartunk. Kicsit egyenletes évkezdésre számítottunk, így nem mondanám, hogy csalódtunk. Én vagyok kicsit elégedetlen. Összességében úgy gondolom, hogy nem aggódunk. Nem vagyunk pánikba esve. Szerintem ott tartunk, ahol tartanunk kell. Én vagyok csak csalódott, hogy nem találtam még pár tizedet.”- zárta az ausztrál pilóta.