George Russell a harmadik, Lewis Hamitlon csak a kilencedik helyet szerezte meg a Bahrein Nagydíj időmérő edzésén. A hétszeres bajnok elmagyarázta, hogy miért volt ekkora különbség kettejük között.

Lewis Hamilton elárulta, hogy ő és George Russell ellentétes beállításokkal vágtak neki a Bahrein Nagydíj időmérőjének. A szabadedzésen egy beállítást használtak, de Hamilton elégedetlen volt. Változtatott, ami úgy tűnik nem vált be. A brit csak a 9. Russell a harmadik helyen zárta az időmérőt.

„A szabadedzésen George és én ugyanazon a beállításokon voltunk, és az autó remekül működött. Aztán én változtattam. Ő más beállításokkal ment. Mondhatnánk, hogy az, amelyiken én voltam, nem jó az egykörösön, de remélem, hogy jó lesz a versenyen. Meglátjuk, hogy ez valóban így van-e, de megpróbálni jó egyensúlyt találni a versenytempóhoz. Az autó hasa sokszor hozzáért a földhöz, de ezt másnál is megfigyelhettük. Nagyon kemény időmérő volt, elképesztő látni, milyen közel vagyunk egymáshoz. George pozíciója igazán ékes bizonyítéka annak, hogy mindenki milyen csodálatos munkát végzett a csapat a gyárban. Végre kaptunk egy olyan autót, amivel harcolhatunk.”- árulta el Lewis Hamilton.