Magyar idő szerint 16:00 órakor rajtolt el a 2024-es szezon. Az első futamot Bahreinben tartották meg. Az első sorból Max Verstappen és Charles Leclerc várhatta a rajtot.

A háromszoros világbajnok ott folytatta, ahol abbahagyta. A lehető legjobban kezdte el a 2024-es évet. Megnyerte az F1 szezonnyitó Bahreini Nagydíját. A Red Bull pilótája a rajttól a célig vezette a futamot. Megszerezte a leggyorsabb körért járó egy pontot is. A holland pilóta 22 másodperccel előbb ért célba, mint csapattársa Sergio Perez. A mexikói pilóta az ötödik helyről vágott neki a futamnak és sikerült a második helyen célba érnie. A harmadik helyen Carlos Sainz látta meg a kockás zászlót.

A rajtnál Leclerc támadni tudta Verstappent, de a holland megtartotta a vezető helyet, mögöttük Russell, Perez és Sainz jött, míg Stroll megpördült és a mezőny végére esett vissza, miután Hülkenberg megpöckölte a kanadait. Verstappen a rajt után elszakadt a mezőnytől. Leclerc már a kezdetektől fogva fékproblémákkal küzdött, így Russell simán megelőzte a monacói pilótát. Perez fokozatosan lépkedett előre. Előbb Sainz, majd Leclerc-t is megelőzte. Russell-t is sikerült maga mögé utasítania. Az utolsó körök nyugodtan teltek, a verseny végére megmerevedtek az erőviszonyok és a sorrend is változatlan maradt. A futam kettős Red Bull sikerrel ért véget. A dobogóra végül Sainz állhatott fel. Leclerc a problémái ellenére a negyedik helyen ért célba.

Eredmény: