Charles Leclerc lemaradt a pole pozícióról Bahreinben. A monacói pilóta a második helyet szerezte meg a pénteki időmérő edzésen. Nem takargatta csalódottságát.

Charles Leclerc elárulta, hogy a Bahreini Nagydíjra való kvalifikáció utolsó szakaszában fellépő ritmuszavar egy olyan utolsó kört eredményezett, ami miatt nem tudta megszerezni a pole-t. Leclerc a rajtrács első sorából indulhat a szombati Bahrein Nagydíjon. Leclerc Q3-as ideje csupán két tizedmásodperccel maradt el Verstappen pole-t érő idejétől. Ugyanakkor három tizeddel lassabb volt, mint saját legjobb ideje, amit a Q2-ben ért. Leclerc, aki a Q3 elején használt gumikkal hajtott a pályára, úgy véli, hogy ez a változtatás megzavarta a ritmusát.

„Azt hiszem, a Q2-ben egy 1:29.1-es időt autóztam, ami nagyjából Max is autózott a Q3-ban. Tehát minden megvolt az autóban ahhoz, hogy megszerezzük a pole-t. Azt hiszem, egy kicsit kiestünk a ritmusból azzal, ahogy a Q3 első körében a használt abroncsokkal próbálkoztunk. Ilyenkor újra kell alkalmazkodni az új gumikhoz, és ott veszítettem egy kis időt, de összességében pozitív kvalifikáció volt. Biztos vagyok benne, hogy tettünk egy lépést előre. A versenyen látjuk csak meg, mekkorát fejlődtünk. Úgy gondoljuk, hogy a Red Bull még mindig jóval előrébb tart. Meglátjuk. Ha lesz lehetőségünk, kihasználjuk.”- árulta el Charles Leclerc.