Lando Norris a hetedik helyről kezdi a szombati Bahreini Nagydíjat. A brit pilóta úgy érzi, hogy ennél jobb eredményt is elérhetett volna.

Lando Norris kijelentette, hogy nagyon meglepte a McLaren tempója a Bahreini Nagydíj kvalifikációja során. A Q3-ban a hetedik helyen végzett. Ha tiszta kört teljesít, akkor talán még előrébb is végezhetett volna.

A brit a tavalyi szezon végén több fordulóban is önkritikus volt. Sokszor hibázott az időmérő során. Úgy érezte, hogy a hibák miatt a pole-ok is kicsúsztak a kezéből. Elárulta, miért érezte úgy, hogy időt veszített az éllovasokkal szemben. Norris így nyilatkozott a Sky Sports F1-nek:

„Hibáztam az 1-es kanyarban. Tehát a második nekifutásom valószínűleg három tizedével elmaradt attól, mait hoznom kellett volna. Ez négy helyet jelent. Vegyesek az érzelmeim. Az autó egyre jobb lett az időmérőn. Mikor az idő lehűlt, a szél alább hagyott, az autó is életre kelt. Nagyon jó érzés volt vezetni. Csak én hibáztam. Nem azt tettem, amit kellett volna. Ez egy nagyon jó kezdet számunkra, mint csapat számára. Szerintem ez a legfontosabb. Ha megnézzük hol voltunk tavaly……Rossz helyen voltunk. Ki kellett másznunk egy nagy gödörből. „Az, hogy tudjuk, hol tartunk most, hogy tudjuk, milyen dolgokon tudunk még javítani, ez önbizalmat ad. A csapat is magabiztos.
Szóval azt hiszem, jó helyen vagyunk. Kellemes meglepetés, hogy ott vagyunk, ahol. Viszont sok munka vár még ránk. Javítani kell pár dolgon, hogy elől küzdhessünk.”- árulta el Lando Norris.