Max Verstappen az élről vághatott neki a szezonnyitó Bahrein Nagydíjnak. A célig nem engedte ki a kezéből az első helyet. 22 másodperccel előbb ért célba, mint Sergio Perez.

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko elismerte, meglepte Max Verstappen könnyű győzelme az F1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. A holland a rajttól a kockás zászlóig vezette a futamot. Csapattársát, Sergio Perezt 22,4 másodperccel később intették le. A Red Bull tökéletesen kezdte az évet.

Úgy tűnt, hogy a Ferrari lehet a Red Bull kihívója. Verstappen győzelme után Marko így nyilatkozott a ServusTV-nek : „Elsöprő volt. Nem erre számítottunk, de minden működött. Max megnyerte az időmérőt, majd a rajt után elszakadt a mezőnytől. Ezt nem is lehet másképp mondani. Látható volt a fölénye, mert a leggyorsabb körét sem tudta senki megközelíteni. Max mindig tiszta levegőn vezetett, így számára nem volt probléma.”- árulta el Helmut Marko.

Perez abban reménykedett, hogy az új szezonban közelebb lesz majd Verstappen-hez. Marko azonban a mexikóit megvédve azt mondta: „Checo irányította a különbséget Sainzhoz képest. Nem volt értelme támadni. Egyébként, elsöprően jó eredmény volt. A stratégia, a boxkiállások, hihetetlen volt.”- zárta.