Charles Leclerc a második helyről várhatta a szezonnyitó Bahrein Nagydíjat. A monacói pilóta fékproblémákkal küszködött. Csak a negyedik helyen zárta a futamot.

Charles Leclerc csalódottan nyilatkozott a Bahrein Nagydíj után. Elárulta, hogy fékproblémái voltak és ez megakadályozta abban, hogy felálljon a pódiumra. Leclerc a futam elején többször elfékezte magát. A 10-es kanyart többször szélesre vette. A probléma egyre súlyosbodott. Leclerc a 11. körben már csak az ötödik volt. Megelőzte George Russell, Sergio Perez és csapattársa, Carlos Sainz is. A probléma csak ezután állt helyre.

„A fékhőmérséklettel volt valami komoly probléma, és nem tudom, hogy mi. Egyszerűen az első körtől rossz volt, és minden körrel egyre rosszabb lett. Ezért volt az, hogy valahányszor fékezni próbáltam a kilences és tízes kanyarban, blokkoltam. Aztán stabilizálódott, de igazán rossz volt. A csapat azt mondta, hogy legalább 100 fok a különbség a jobb és a bal fékek között. Az nagyon sok. Szóval abban a pillanatban megértettem, hogy a legjobb, amit tehetek, ha beviszem a célba az autót. Amikor kezdtünk kezdtünk következetesebbek lenni, amikor a probléma nem romlott. Mindent figyelembe véve a negyedik hely nem olyan rossz. Nyilván nagyon csalódott vagyok az eredmények miatt. Úgy gondolom, hogy a második hely is elérhető lett volna.”- árulta el Charles Leclerc.